Składniki:

  • Płaty śledziowe w zalewie po wiejsku
  • Cebula czerwona
  • Ogórki korniszony z chilli
  • Cytryna
  • Pomidorki cherry
  • Liść jakiejkolwiek sałaty
  • Koperek
  • Patyczki do koreczków / tapas

Sposób przygotowania:

Płaty śledziowe osuszyć na ręczniku papierowym. Na jednym końcu płata ułożyć plasterek czerwonej cebuli, zawinąć by przykryć cebulę. Następnie umieścić korniszona i ponownie zawinąć. Na wierzch położyć mały plaster czerwonej cebuli oraz plasterek korniszona jako element dekoracyjny. Przebić pionowo całość patyczkiem do koreczków pionowo, tak aby nabić wszystkie składniki. Na talerzu położyć liść sałaty oraz plasterki cytryny i umieścić na nich gotowe koreczki śledziowe. Udekorować cząstkami pomidorków cherry oraz gałązkami koperku. Można położyć kawałki cytryny, aby wyciskać z nich sok polewając koreczki. Smacznego!!!